När du behöver ett litet lån

Även om du behöver ett mikrolån väldigt snabbt bör du inte bara ta det första mikrolånet du hittar eller nappa på det första erbjudandet om mikrolån du stöter på i form av en annons eller liknande. Exakt vad som erbjuds skiljer sig nämligen åt en hel del mellan långivarna och även priserna på mikrolån varierar stort, beroende på vilken långivare man vänder sig till.

Ser man till att jämföra smslån ordentligt innan man ansöker om ett av dessa lån kan man därför spara en hel del pengar på detta om man gör ett bra jobb. Exakt hur mycket man kan spara beror förstås på hur mycket man ska låna och vilket företag man väljer att låna av, men som en tumregel kan man säga att ju större summa man hade tänkt att låna som ett mikrolån, desto viktigare är det att jämföra ordentligt, för då finns det även mer pengar att spara.

Att man gör en jämförelse brukar även leda till att man hittar ett mikrolån som passar en så bra som möjligt. Bland annat skiljer ju sig återbetalningstiderna på mikrolån åt en hel del, så väljer man bara det första bästa lånet kanske återbetalningstiden inte passar en så bra. Vissa av lånen ska ju betalas tillbaka efter 14 dagar medan man har 90 dagar på sig för andra, så spannet är väldigt stort, och beroende på när man vet att man kommer att ha tillräckligt med pengar för att betala tillbaka lånet kan olika alternativ vara olika lämpliga.

Är man inte helt säker på att man kommer att få pengar i tid för att återbetala mikrolånet (Läs mer hos 15minuter.com) är det även smart att välja en långivare som erbjuder möjligheten att förlänga återbetalningstiden vid behov (mot en kostnad), vilket alla långivare inte gör, för att bara nämna ett annat exempel.

Även hur ansökan sker samt hur snabbt ett mikrolån betalas ut efter att det beviljats varierar ganska mycket mellan lånegivarna, så även om man har en preferens gällande detta är det att rekommendera att man gör en omfattande jämförelse av de mikrolånealternativ man har att välja mellan.