Funderingar kring Privatlån

Bland dem som ansöker om privatlån är det mest populära sättet att göra detta på att ansöka om lånet via Internet. Detta är inte bara smidigt, det är även enkelt och går snabbt och de flesta kan klara av det. De flesta av oss har ju även tillgång till Internet idag, men vad krävs egentligen för att ansöka om ett privatlån via Internet? Vad kan man göra för att få låna pengar enkelt? Det ska vi försöka gå igenom i denna artikel.

Du måste uppfylla ett visst ålderskrav

Hos de flesta långivare är detta krav 18 år, men det finns vissa långivare som vill att man är äldre, t.ex. 20, 21 eller 22 år gammal.

Du måste ansöka om lånet ensam

Detta betyder att du inte kan ha en medsökande eller medlåntagare på ditt blancolån. Detta är givetvis inte något som alla vill ändå, men är det så att detta är aktuellt måste man i så fall räkna med att denna möjlighet inte alltid finns och att det i de fall det är det, kommer att ta lite längre eftersom ni om lånet blir beviljat får ett skuldebrev hemskickat som måste skrivas under av er båda innan lånet kan betalas ut.

Du får inte ha betalningsanmärkningar

Hos de flesta långivare åtminstone, även om det finns vissa få undantag till denna regel. Den som har betalningsanmärkningar bör därför räkna med att man inte kan ansöka om lånet hos vilka långivare som helst utan istället måste vända sig till vissa specifika företag som är kända för att inte ha några problem med låntagare som har just betalningsanmärkningar.

Du måste ha ett fast jobb

För att du även ska ha en fast lön att betala tillbaka lånet med. Detta är en slags säkerhet för långivarna, för att de ska känna sig säkrare på att de kommer att få tillbaka pengarna de lånar ut och är ofta inget man kan kringgå.

Du måste ha ett bankkonto i ditt eget namn

Eftersom långivarna inte kommer att gå med på att betala ut lånet till ett konto som står i någon annan persons namn, av säkerhetsskäl.

Du måste kunna legitimera dig elektroniskt på något vis

Med e-legitimation, BankID eller liknande. Detta krävs numera av de flesta långivare, även om det finns vissa få som kan gå med på andra former av identifiering, men detta är alltså relativt ovanligt.

Uppfyller du alla kraven ovan kan du i regel utan problem ansöka om ett privatlån online.