Forma och jämna ut ansiktet med massage

Upplever du att ditt ansikte har tappat formen och att det inte ser ut som det brukar? Ålderstecken syns främst i ansiktet och uttrycksrynkor, svullnad och trötthet blir mer framträdande i ansiktet ju äldre vi blir. Massage är en gammal metod som hjälper och förebygger tidiga ålderstecken.

Många små muskler

Ansiktet består av många små muskler som hjälper oss prata, äta, skratta och visa ansiktsuttryck av olika slag. Ju mer vi gör vissa ansiktsrörelser, ju mer aktiverar vi musklerna i det berörda området och dessa riskerar att bli spända och skapa permanenta rynkor – så kallade uttrycksrynkor. Uttrycksrynkor uppstår vanligtvis i pannan, runt munnen eller runt ögonen. När vi överanstränger musklerna i dessa områden kan musklerna både bli stela och större, men det kan även uppstå problem med en förtätad bindväv. Huden blir också tunnare med åren och blir inte lika förlåtande mot eventuella muskelproblem, vilket kan resultera i en envis och permanent rynka. Med tiden, om inget görs, kan fler muskler i det närliggande området drabbas och skapa fler rynkor.

Stela och förtätade muskler resulterar i sämre blodcirkulation och lymfsystem. Ett ansikte med dålig blodcirkulation och sämre fungerande lymfsystem resulterar i ett svullet ansikte. Området längs med käken och under hakan är vanliga ställen att samla vätska, på grund av att lymfsystemet kan bli blockerat av överansträngda käkmuskler och stela halsmuskler. Lymfkörtlar finns längs med halsen och ska dränera ansiktet för slaggprodukter och vätska, men när lymfsystemet blockeras kan ansiktet se rundare ut, käklinjen blir mindre tydlig och en dubbelhaka kan uppstå.

En gammal tradition

I många kulturer är ansiktsmassage en gammal tradition för att föryngra och förbättra ansiktets form och utseende.
Ansiktsmassage lossar stela muskler, skapar bättre blodcirkulation i hela ansiktet och ger lymfsystemet en skjuts. Ett ansikte som inte får ordentlig blodcirkulation med hjälp av regelbunden massage, får sämre syretillförsel och kommer åldras snabbare än ett ansikte som regelbundet får massage och nytt blod.

Att inkludera halsmusklerna i ansiktsmassagen hjälper lymfsystemet att fungera bättre, vilket resulterar i ett smalare ansikte och hals.