Att åka färja till Tyskland

Tyskland har sedan långt tillbaka i tiden varit ett väldigt attraktivt resmål för svenskar. I samband med att allt fler har blivit medvetna om att vårt sätt att resa direkt påverkar klimatet negativt har fler försökt att hitta nya sätt att resa för att det ska vara bättre för klimatet. Ett bra alternativ istället för att exempelvis flyga är att ta färjan till Tyskland. Men om man inte har tagit färjan till Tyskland, eller något annat land förut kan det verka rätt krångligt och stressigt vilket gör att många väljer flyget ändå för att det känns mer bekvämt. Därför kommer du i detta inlägg att få en kort genomgång på hur du kan gå tillväga för att ta färjan över till Tyskland på ett smidigt sätt.

Utgå från hamnen

Det bästa du kan göra för att hitta den färjan som passar allra bäst är att utgå från hamnen. Med det menar vi både din avreseort samt den ort i Tyskland du ska till. Det finns många rutter att välja bland och vissa tar längre tid än andra. Med hjälp av de olika sidorna som finns på internet där du kan boka din biljett kan du även se vilka olika orter och avgångar som finns. Om du är osäker kan du alltid höra av dig till kundtjänsten som gladeligen hjälper dig att hitta den bästa rutten för dig.

Vanliga färjor till Tyskland

Förutom att det finns ett flertal olika sträckor att välja bland så finns det flera rederier att välja bland. De mest populära färjorna som reser mellan olika orter i Sverige till Tyskland är TT-Line och Stena Line.

TT-Line har färjor som reser mellan Trelleborg och Rostock samt Trelleborg och Travemünde. Alltså kan TT-line vara det bästa alternativet för dig som bor i Skåne eller helt enkelt har närmast till Skåne.

Vad gäller Stena Line så finns det några fler orter att välja bland. De har till exempel rutter mellan Göteborg och Kiel, Trelleborg och Rostock samt Trelleborg och Sassnitz.

Andra svenska städer där du kan hoppa på en färja och ta dig till Tyskland är Nynäshamn och Malmö. Om du reser från Nynäshamn är det färjebolaget Hansa Destinations du ska kolla upp. Om det är Malmö du vill resa ifrån ska du kolla upp Finnlines.

Förutom att det finns färjor med avgångar från Sverige finns det också färjor du kan ta från våra grannländer. Till exempel Danmark och Finland.

Inför din resa

Sist men inte minst finns det ett par saker som kan vara bra att ha med i åtanke inför din resa. Eftersom Tyskland och Sverige är medlemmar av Schengen behöver du inte ha pass eller visum när du reser till Tyskland. Om du ska resa till Tyskland via en färja behöver du kunna ta dig till avgångsorten. Många väljer att resa med bil men det finns oftast bra kollektivtrafik som kan vara bra att kolla upp innan det är dags att resa. På så sätt slipper du stressa när dagen för avresan är kommen.